Hoe, wat, waarom?

Op deze pagina vind je leuke weetjes over massage, acupressuur, ttouch en aps. Kortom alle diensten die bij Sportmassage paard Pallonja worden aangeboden!

Sportmassage paard Pallonja
Gepubliceerd door Djoeke Pallada
 
31 augustus om 08:31

'Sportmassage voor paarden is een onmisbare aanvulling in het dagelijks onderhoud en training van het paard.’

Het begrip ‘massage bij paarden’ is niet nieuw, het komt al voor in literatuur uit de 19e eeuw. In verschillende oude culturen was al sprake van de geruststellende en ontspannende werking van massage bij dieren. Inmiddels ondervinden steeds meer paardeneigenaren dat het toepassen van massage bij paarden bij een blessure (na overleg met de dierenarts) en als preventieve behandeling een positief effect heeft.


Sportmassage paard Pallonja
Gepubliceerd door Djoeke Pallada
 
3 september om 14:28

Weetje van vandaag gaat over de rug van het paard.

Verschijnselen van rugproblemen:
Je merkt in het vroege stadium dat het paard niet veel zin meer heeft in het werk. Later zal hij ladtig worden bij het indoen van het bit of bij het zadelen. 
Hiebij vertoont hij allerlei verschijnselen van ongemak en pijn, zoals tandenknarsen en (lichte) kreupelheden. Humeur kan slechter worden.

Dit alles kan verschillende oorzaken hebben. Zowel het zadel als een verkeerd in balans zittende ruiter.

Dus als je merkt dat je paard weigert bepaald werk te doen, dan zal het misschien wel een taak zijn voor Sportmassage paard Pallonja om een kijkje te nemen en hulp te bieden.


Sportmassage paard Pallonja
Gepubliceerd door Djoeke Pallada
 
4 september om 11:33

Weetje van vandaag

Acupressuur bij paarden:
De meridianen zijn de 'kanalen' of 'paden' waardoor Qi en Bloed in het (paarden)lichaam circuleert. De interne organen en de meridianen vormen samen één compleet systeem, één netwerk.

Wanneer de interne organen goed functioneren zie je aan de buitenkant van het lijf geen symptomen die duiden op een disbalans. Het paard ziet er gezond uit en gedraagt zich daar ook naar. 
Wanneer de interne organen uit balans zijn, en dus niet optimaal functioneren, is dat aan de buitenkant, oppervlak van het lichaam of in het gedrag van het paard te zien.

Met de juiste acupressuur punten kan het paarden lichaam weer helemaal in balans gezet worden.
Het toepassen van Acupressuur kan ten alle tijden van een massage behandeling, maar kan ook zo zijn eigen behandeling vormen.


Sportmassage paard Pallonja
Gepubliceerd door Djoeke Pallada
 
7 september om 13:06

Weetje van vandaag:

Deze gaat over de Equichamp (aps-therapie) en wat het kan doen bij paarden.

'A healthy horse is a happy horse'

Met het apparaat de Equichamp behandelen we het paard voor onder andere het centraal zenuwstelsel, been problematiek/ pees blessure, rug problematiek, nek problematiek, hoef problematiek/ hoef bevangenheid, schouder problematiek en tot slot voor de algemene gezondheid.

EquiChamp is een merknaam van APS Therapy. De EquiChamp werkt met een microstroom in een specifieke vorm genaamd Actie Potentiaal.
APS staat voor ActiePotentiaal Simulatie. Dit is een Micro Electro Therapie (MET) die de lichaamseigen zenuwimpuls nabootst (actiepotentiaal).

Djoeke - "Ik zelf heb mijn paard meerdere malen behandeld toen deze verschillende keren wat had. Zo heeft Elonya in haar eerste jaar bij mij een grote klap op haar pees gehad van een ander paard, waardoor ze op 3 benen kwam te staan. Al hinkelend ging ze terug van de bak terug naar de stal. Daar op de wasplaats heb ik het been gekoeld en daarna de zelfde dag haar nog aangesloten aan de APS. Door het snelle handelen kon Elonya dezelfde dag nog gewoon weer op al haar 4 de benen staan zonder pijn of moeite. Ik heb die week haar been elke dag weer behandeld en kon met haar na een week weer aan de trainingen beginnen zonder dat ze ook maar 1 stap kruipel heeft gelopen!"